Ecobin • Checklist aanschaf afvalbakken

Doel - Deze checklist verschaft u een nuttig middel bij het opstellen van uw programma van eisen en wensen bij de aanschaf van Afvalbakken voor openbare ruimten.

Met behulp van uw specifieke gegevens kunnen leveranciers zoals Ecobin.nl u optimaal adviseren bij uw aanschaf, opdat zowel de functionaliteit optimaal is, als de 'total cost of ownership' zo gunstig mogelijk is.
Voorafgaand aan de checklist geven we u graag een aantal weetjes mee die voor u relevant kunnen zijn, of die de (zwerf) afvalproblematiek vanuit een andere optiek laten zien.

Wist u bijvoorbeeld dat:

  • De totale kosten voor het voorkomen, opruimen en verwerken van zwerfafval in Nederland (2010) werden geschat op Eur 250 miljoen, waarvan een kleine Eur 200 miljoen ten laste van gemeenten.

  • Daarvan uitgaand, de kosten van (zwerf-) afval in de openbare ruimten een bedrag van Eur 12,50 per inwoner voor de gemiddelde Nederlandse gemeente belopen. Voor een gemeente met 80.000 inwoners al snel richting één miljoen euro per jaar.

  • Gemeenten die veel geld aan afvalbakken besteden hebben meestal de laagste kosten aan zwerfafval inclusief de investeringen in (hoge kwaliteit) afvalbakken.

Bron: Deloitte, 2010, Kostenonderzoek zwerfafval

Download checklist

Maak een succes van uw project.

Ongeldig e-mail adres
Ongeldige invoer
Uw gegevens kunnen alleen worden verstuurd indien u akkoord bent met het verzenden van deze gegevens.
Afvalbak Diamond - Dutch design