EcodesignS • Maakt afval scheiden aantrekkelijk

In 1996 ontwikkelde EcodesignS een afvalbak met geïntegreerde reclamevlakken. Deze Ecobin afvalbak bleek zo succesvol dat Ing. Fred van der Henst besloot dit product verder te ontwikkelen. De exclusief in RVS uitgevoerde afvalbakken worden door zusteronderneming Ecobin verkocht.

Als eerste gemeente plaatste Alkmaar in 1998 een opdracht voor het plaatsen van afvalbakken van het type Circle. Vandaag de dag zijn deze tijdloze afvalbakken nog steeds in goede conditie terug te vinden in het Alkmaarse straatbeeld. Een voorbeeld van de lange levensduur van de door EcodesignS ontworpen straatmeubilair.

Inmiddels heeft het portfolio afvalbakken zich ontwikkeld tot een grote variatie aan designs, desgewenst voorzien van reclamevlakken om de exploitatiekosten te drukken. De gebruikte wiskundige vormen staan symbool voor het probleemoplossend vermogen dat leidt tot efficiënte afvalinzameling.

PMD-Afvalbakken

De ontwikkelingen rondom afvalinzameling staan niet stil. Thuis en op kantoor wordt afval gescheiden en gemeenten stellen doelen om de hoeveelheid restafval te verminderen. Afval scheiden in de openbare ruimte is een logische volgende stap.

Tijdens “De dag van de Openbare Ruimte” in 2015 presenteerde EcodesignS Nederlands eerste pmd-afvalbak voor de openbare ruimte, de Oval PMD. Naar aanleiding van de vele positieve reacties en omdat de ontwikkelingen rondom gescheiden afvalinzameling volop in beweging zijn, wordt de verkoop van pmd-afvalbakken door EcodesignS zelf gedaan. Daardoor is het mogelijk snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, veranderende behoeften en individuele wensen.

Unieke afvalbakken

De grote variatie aan ontwerpen wordt gekenmerkt door de unieke combinatie van de belangrijkste EcodesignS-waarden die alle producten gemeenschappelijk hebben.

  • Fraaie én functionele vormgeving
  • Duurzame RVS-materialen en mechanische onderdelen
  • Ergonomisch plezierig om mee te werken
  • Doordachte functionaliteiten
  • Lage exploitatiekosten
  • Onderhoudsarm en vandaalbestendig
  • 100% recyclebaar

Door als EcodesignS aan deze waarden trouw te blijven zal ook uw EcodesignS-product altijd de juiste keuze zijn. Met enthousiasme vertalen we ook uw eigen wensen naar een aangepast of nieuw productontwerp. EcodesignS maakt afval scheiden echt aantrekkelijk.